Sortera och slänga – bättre än meditation?

Lördagkväll och jag har precis klämt ett paket kräftor framför ett gammalt Mad Men-avsnitt. Det blir hemmakväll ikväll också för jag är helt död. Idag har jag nämligen rensat, städat och sorterat nere i förrådet. Ni vet där man ställer sånt som man ska ”ta tag i senare” när man har mer tid. Den dagen kommer ju tyvärr aldrig (inte för mig iaf).

Så när jag vaknade astidigt idag och hade noll planer, ja då var det lika bra att bara börja kötta. Jag är rätt ordningsam och pedantisk av mig hemma, så det här med förrådet har stört mig.

Hur som. Det gick faktiskt rätt fort för jag var på ”släng-humör” vilket är det enda humöret som funkar när man ska rensa. Känner man sig bara aningen nostalgisk så bör man rensa en annan dag, annars vill man ju spara allt…”Åh den här tröjan hade jag på den där roliga resan där jag träffade x och x och gjorde det och det, den kan jag ju inte slänga!” GÄSP – det kan du visst!

Jag hade tex EN HEL flyttkartong med (fysiska) BREV från kompisar, familj & pojkvänner i min ungdom som jag garanterat INTE hade slängt om jag varit lite nostalgisk idag. Men nu jävlar blev det sopsäcken.

Vet ni förresten hur många brev det får plats i en flyttkartong? Jag kan berätta för er att det får plats JÄVLIGT många. Det är ju helt sjukt att jag sparat dem faktiskt…Så, jag slängde 99% och sparade en liten hög med brev från personer som fortfarande betyder något för mig. De fick plats i en liten låda där jag även sparade annat som jag var för nostalgisk för att slänga…som den här tishan som jag fick av Håkan på en av hans konserter, den kunde jag givetvis inte slänga…och inte heller lite urklipp och biljetter från några av mina första konserter med honom.

MEN, det mesta hamnade på tippen/stadsmissionen, så nu finns plats i förrådet till sånt som jag verkligen vill ha plats för – extrastolar, tält, skidkläder, cross-prylar och annat som man faktiskt använder då och då men som inte behöver ta plats i lägenheten. Fy fan, alltså jag känner ett sånt lugn i kroppen nu. Helt otroligt vad lite släng och sortering kan göra med en, bättre än yoga och meditation typ?!

Det blir sortering oftare nu, helt klart.